Varmeanlegg

Varmeanlegg

Varmeanlegg er et anlegg som regulerer temperaturen inne i et bygg eller en bolig. Et varmeanlegg kan være gjennom et radiatoranlegg eller gulvvarmeanlegg. Ønsker du å være miljøvennlig kan varmepumpe være et annet alternativ.

Vannbåren varme

Ønsker du å installere vannbåren varme, vil dette være en god og miljøvennlig eller økonomisk måte å varme opp næringsbygget eller boligen på. Du som kunde slipper unna de høye strømutgiftene, som pleier å komme om vinteren. Vannbåren varme leverer varmen jevnt i boligen gjennom vannbårne rørsystemer. En ting vi er ganske sikker på er at strøm og nettleie ikke blir billigere.

Vannbåren gulvvarme er det alternativet man burde installere i nybygg framfor elektriske varmekabler. Grunnen til dette er at varmekabler trekker mye strøm sammenlignet med alternativet vannbåren gulvvarme. Vannbåren varme er mye mer behagelig å gå på. Dette er fordi gulvene ikke blir like varme som de gjør når man bruker elektriske varmekabler. Med et riktig regulert varmeanlegg vil du som kunde spare penger på oppvarming i forhold til elektrisk oppvarming.

Gulvvarmeanlegg

Man legger lange sløyfer med rør ned i gulvet, på samme måte som man legger varmekabler. Dette gjør man for å varme opp gulvflaten som vi går på. Dette sikrer en jevn temperatur i rommet man befinner seg i. Temperaturen på vannet i varmesystemet ligger mellom 25 og 40 grader avhengig av oppvarming i rommet og temperaturene ute. Dette kaller vi lavtemperaturanlegg. Rørene blir presset ned i metallplater, platene som blir brukt er laget i aluminium, og dette sikrer en god og jevn fordeling av varmen.

Radiatoranlegg

Vanlige radiatorer som finnes i boliger har som regel temperaturer opp mot 90 grader ut fra varmekilden og inn til radiatoren. Dette kalles høytemperaturanlegg. Nå finnes det flere nye typer radiatorer. De har større flate som gir varme. Grunnen til dette er at det finnes ribberør inne i radiatoren. Varmen reguleres enten automatisk eller manuelt. Dette avhenger av hvilken type ventil som er montert i radiatoren og sentralen. Vannet som sirkulerer i anlegget kan varmes opp av forskjellige varmekilder.

Ønsker du å se på hvilken muligheter du har for oppvarming? Fyll inn kontaktskjema og vi vil komme på en Gratis befaring. Dette gjør vi for å sikre at du får kostnadseffektiv oppvarming!
Vi gjør befaringer i Drammen, Hokksund, Mjøndalen, Hurum og omegn.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Andre tjenester